Praktische info

Voor wie is PROVaardig?

PROVaardig is met name ideaal voor de traditionele basisschool die graag kennis wil maken met een vernieuwende onderwijsvorm. Een school kan proeven aan de unieke wijze waarop PROVaardig kinderen, ouders, buurt en docenten als team laat functioneren.

Door het als concept aan te bieden behoudt de school de eigen identiteit en laat naar ouders zien open te staan voor nieuwe wijze waarop kinderen lerend de toekomst tegemoet gaan. Een school kan altijd zelf het aantal PROVaardigdagen bepalen.

Met het bewezen PROVaardig concept kan een school een nieuwe weg in onderwijsaanbod inslaan waar de kinderen nog jaren lang over zullen doorpraten en nog belangrijker een geweldige ervaring rijker zijn. Het meest gehoorde credo vanuit de kinderen:"Kon het maar altijd PROVaardig zijn!"

Wat kost PROVaardig?

Het totaalpakket met daarin een draaiboek, een licentie, werkmappen, opdrachten en formulieren, kost € 1.000,-. Hiermee kan een school het project PROVaardig zelfstandig draaien.

Voor de invulling van het programma met ministages, workshops door professionals en verschillende opdrachten heeft de school nogmaals ongeveer € 1.000,- nodig. Dit bedrag is afhankelijk van verschillende zaken zoals leerlingaantallen. Ook heb je als school zelf invloed op de invulling van het programma en kun je dat desgewenst in meer of mindere mate lowbudget aanpakken.
Als norm wordt genomen € 3,50 per kind per eventdag.

Team PROVaardig is ook in te huren om het programma in samenwerking met de school volledig in te vullen en te draaien op school. De school zal hier dan veel gemak van hebben. De kosten voor het inhuren van team PROVaardig zijn ook € 1.000,-.

Ons team legt u graag uit hoe u dit budget kunt vrijmaken en kunt verantwoorden binnen het schoolbudget.

Kort samengevat krijgt jouw school voor € 3.000,- een unieke project met een kant en klaar door ons team verzorgt bewezen succesvol concept PROVaardig.

Delende kosten?

Er zijn verschillende manieren om een tegemoetkoming te krijgen in de kosten van PROVaardig. Als eerste kun je een beroep doen op de wijkraad die wegens het wijkgericht werken en intensieve buurtparticipatie graag een bijdrage wil leveren aan de kosten. In bijzondere gevallen kun je ook een speciale subsidie aanvragen voor jouw school bij jouw gemeente. Afhankelijk van de regelgeving binnen jouw gemeente bestaan er verschillende subsidie mogelijkheden. Vraag hier naar bij jouw lokale gemeente!

Naast maatschappelijke betrokkenheid van jouw lokale gemeente, staan bedrijven vaak te springen om op basis van sponsoring mee te delen in de kosten. Afhankelijk van jouw eigen sponsor-protocol kun je als school vaak een substantieel bedrag tegemoet zien.

Wil je meer informatie?

Neem dan contact op ons team, 06 - 52 11 52 01 of mail ons.